Krajalnice do wędlin i sera

Krajalnice do wędlin i sera

Krajalnice do wędlin zaliczają się do tych elementów wyposażenia gastronomicznego, które znacznie usprawniają wykonywanie prostych czynności. Krojenie w plastry zazwyczaj nie jest częścią procesu przygotowywania potrawy, ale bywa niezbędne podczas porcjowania w celu sprzedaży produktów lub ich serwowania gościom. Dobra krajalnica gastronomiczna nie tylko przyspiesza ten proces, ale też sprawia, że plastrowanie jest perfekcyjne i oszczędne.

Krajalnice do sera w sprzedaży detalicznej

Sprzedaż wagowa produktów spożywczych wiąże się z koniecznością ich porcjowania. Niektóre artykuły, takie jak sery żółte są wyjątkowo trudne do pokrojenia, o czym z pewnością przekonał się każdy, kto w domowych warunkach wykonuje tę czynność za pomocą zwykłego noża. Wysokie wymagania klientów sprawiają, że oczekują oni nie tylko idealnej wagi produktu, ale też doskonałych, równych i estetycznych plasterków. Krajalnica do sera jest niezastąpiona w takim zadaniu.   
Zaletą urządzenia jest wyposażenie go w specjalne teflonowe tarcze, które eliminują zjawisko przyklejania się plastrów i ich zwijania się czy rozpadania. Krajalnica gastronomiczna do sera jest też niezastąpiona w restauracjach i stołówkach, w których sery stanowią część menu serwowanego w porcjach lub na szwedzkim stole. Atutami urządzenia są szybkość wykonywanej pracy oraz jej dokładność i powtarzalność.

Krajalnice do wędlin z regulacją grubości plastrów

Urządzenia do szybkiego i różnego plasterkowania są przydatne nie tylko przy porcjowaniu serów. Równie praktyczne i niezbędne w gastronomii oraz sklepach spożywczych są krajalnice do wędlin. Poza wymienionymi cechami w ich przypadku istotnym parametrem jest możliwość regulacji grubości plastrów. Dzięki temu krajalnica do wędlin doskonale sprawdzi się przy porcjowaniu na płatki kiełbas i szynek długo dojrzewających, bekonu czy surowej polędwicy.   

W każdej dobrej restauracji powinna się też znaleźć krajalnica do mięs. Przy jej pomocy można szybko przygotować carpaccio czy też pokroić wołowinę na steki lub zrazy. W ofercie hurtowni Gastro Masters znalazły się krajalnice znanych i cenionych marek. Oferujemy modele Hendi, RM Gastro, Ma-Ga, S.A.C. i innych marek, wyposażone w noże o różnej średnicy, ergonomiczne uchwyty, wbudowane ostrzałki i wiele innych przydatnych funkcji.

Zalety korzystania z krajalnicy w lokalu gastronomicznym:

  • szybkie i równomierne krojenie produktów

  • oszczędność czasu i pracy

  • możliwość krojenia różnych produktów

  • utrzymanie higieny

  • poprawa jakości obsługi klienta

Oto kilka wskazówek, jak wybrać odpowiednią krajalnicę do swojej restauracji:

  • Rozważ, jak często będziesz używać krajalnicy.

  • Zdecyduj, jakie produkty będziesz kroić.

  • Ustal, jaki rozmiar krajalnicy potrzebujesz.

  • Wybierz krajalnicę wykonaną z wysokiej jakości materiałów.

  • Zadbaj o konserwację krajalnicy zgodnie z instrukcją obsługi.

Krajalnica to inwestycja, która się opłaci. Pozwoli Ci zaoszczędzić czas i pracę, poprawić jakość obsługi klienta, a także utrzymanie higieny w restauracji.

 

Krajalnica do wędlin i serów Ohaus, d 250 mm

Krajalnica do wędlin i serów Ohaus, d 250 mm

netto: 3 242,16 zł
(brutto: 3 987,86 zł)
Krajalnica do wędlin i serów Ohaus, d 300 mm

Krajalnica do wędlin i serów Ohaus, d 300 mm

netto: 4 325,16 zł
(brutto: 5 319,95 zł)