Schładzarko-zamrażarka szokowa 3xGN1/1 Y2-3

  • Kod: 6972
  • Producent: Mercatus
  • Dostępność: Upewnij się i zapytaj / zadzwoń lub napisz

  • Historia ceny
  • Przedłużona ochrona serwisowa EasyProtect®
    Wybierając przedłużoną gwarancję zyskujesz nawet 3 lata dodatkowej ochrony serwisowej swojego sprzętu.




  • Cena brutto: 9 838,77 zł 7 999,00 zł

Schładzarka (zamrażarka) szokowa Y2-3 marki Mercatus - w całości wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej.Zapewnia szybkie i jednolite schładzanie i zamrażanie potraw. Jednorazowo pomieści 3 pojemniki GN 1/1 o maksymalnej głębokości 6,5 cm. Zaawansowane sterowanie elektroniczne z intuicyjnym menu i łatwą nawigacją.
Chłodziarka posiada dwa cykle pracy:
chłodzenie szokowe - zakres temp. od +90ºC do +3ºC; czas trwania 90 minut
zamrażanie szokowe - zakres temp. od +90ºC do -18ºC; czas trwania 240 minut

Automatyczny sygnał zakończenia wybranego cyklu. Po skończeniu cyklu urządzenie pracuje jako schładzarka lub zamrażarka utrzymując końcową temperaturę procesu.

Schładzarko-zamrażarka szokowa Mercatus ma 4 programy:
łagodne schładzanie
gwałtowne schładzanie
łagodne zamrażanie
gwałtowne zamrażanie

Jednocześnie istnieje możliwość indywidualnej zmiany ustawień, co pozwala na dostosowanie parametrów pracy urządzenia do własnych potrzeb użytkownika.
Świeżo przygotowane, naturalne produkty żywnościowe zawierają bakterie, które w korzystnych warunkach (odpowiednia temperatura i wilgotność) namnażają się. Najgroźniejsze są w przedziale temperatury od +35º do +65ºC. Schładzanie szokowe oznacza obniżanie temperatury produktu z +7ºC do +3ºC w najkrótszym możliwym czasie, nie dłuższym niż 90 minut.
Dla przykładu potrawy schłodzone przez 90 min, przy zachowaniu zasad szybkiego schładzania oraz temperatury przechowywania, mogą być przechowywane 4 - 5 dni. Czas przechowywania można wydłużyć nawet do kilku miesięcy jeżeli potrawę po schłodzeniu zamrozimy.

Schładzanie i zamrażanie szokowe - proces szybkiej redukcji temperatury potraw; skutecznie zapobiega namnażaniu się bakterii powodujących psucie potraw oraz utracie z nich wody, co jest głównym problemem przy tradycyjnym, powolnym stygnięciu jedzenia. Potrawy schładzane szokowo zachowują pełne parametry - nie tracą smaku, nie rozwarstwiają się.
Schładzanie szokowe:
wspomaga proces przygotowywania dużej ilości potraw - po zregenerowaniu w piecu konwekcyjno-parowym smakują tak, jakby były sporządzone na świeżo
zapewnia wydłużoną nawet do kilkunastu dni przydatność do spożycia
ułatwia przechowywanie - gotowe zmrożone potrawy łatwiej zmieścić w np. szafie mroźniczej


Schładzarka szokowa współpracuje idealnie z pakowarką próżniową i piecem konwekcyjno-parowym, wspomagając przechowywanie gotowych potraw z zachowaniem ich pełnej przydatności do spożycia.

PROMOCJA OBOWIĄZUJE OD 5.07 DO 31.07.2012 ROKU LUB DO WYCZERPANIA ZAPASÓW.   
CZAS PROMOCJI I LICZBA PRODUKTÓW OGRANICZONA.

NIE PRZEGAP OKAZJI !!!!