Piece do pizzy elektryczne

Piece do pizzy elektryczne

W naszym asortymencie mamy elektryczne piece do pizzy przeznaczone do profesjonalnego użytku. Urządzenia z tej kategorii nie może zabraknąć na wyposażeniu żadnej, włoskiej restauracji, lecz nie tylko! Sprzęt do wypieku ciast w wysokiej temperaturze może być wykorzystany także do obróbki cieplnej innych dań, dlatego warto zastanowić się nad jego zakupem. W katalogu Gastro Masters zebraliśmy wyłącznie modele pochodzące od najlepszych producentów na rynku, specjalizujących się w ofercie dla branży gastronomicznej.

Tradycyjny piec do pizzy, zwłaszcza taki opalany drewnem, charakteryzuje się bardzo dużym rozmiarem. Niestety na montaż takiego okazałego urządzenia nie może sobie pozwolić wiele restauracji, nie tylko ze względu na ograniczony metraż, ale też zasady zapobiegania pożarom obowiązujące w danej lokalizacji. Nic zatem dziwnego, że coraz większą popularnością wśród przedstawicieli branży gastronomicznej cieszą się sprzęty w wersji elektrycznej, zwłaszcza te kompaktowe, które mamy w ofercie naszego sklepu internetowego w wielu odsłonach.

Profesjonalny piec elektryczny do pizzy

Piec do pizzy jest jednym z podstawowych elementów wyposażenia każdej profesjonalnej pizzerii. Pizza jest włoską potrawą, która podbija serca Polaków już od wielu lat. W jej wypiekaniu specjalizują się konkretne lokale gastronomiczne, ale jest też obowiązkową pozycją w menu wielu restauracji. Jej wyjątkowym atutem jest różnorodność smaków, dzięki której każdy klient znajdzie wariant odpowiedni dla siebie. Jest też sycąca, stosunkowo tania i świetnie sprawdza się w sprzedaży z ulicznych food tracków. 

Do wypieku drożdżowego placka z dodatkami jest niezbędny specjalistyczny piec do pizzy. Urządzenie grzewcze tego typu jest dostosowane wymiarami do produkcji konkretnego dania. Dlatego – dzięki zoptymalizowanym wymiarom – nie zajmuje zbyt wiele miejsca. W efekcie idealnie sprawdza się zarówno w niewielkich punktach gastronomicznych czy w sprzedaży obwoźnej, jak i w dużej, dobrze wyposażonej kuchni restauracyjnej.

Zalety elektrycznego pieca do pizzy

W tej kategorii prezentujemy piece elektryczne przeznaczone do wypiekania pizzy. Są one jednym z dwóch rozwiązań, jakie oferują producenci – obok pieców gazowych w różnych wariantach. Zaletą urządzeń zasilanych prądem jest całkowite uzależnienie od dostępu do instalacji gazowej, a w efekcie także konieczności wykonania specjalnych podłączeń. Ponadto, gazowy piec do pizzy wymaga stałego miejsca, w którym będzie możliwe korzystanie z gazu ziemnego lub z butli.

W przeciwieństwie do urządzeń gazowych piece elektryczne wymagają wprawdzie dostępu do gniazdka, jednak bez problemu można je z nim połączyć przedłużaczem. Pracują też bez zarzutu, korzystając z prądu przenośnego generatora. Z tego powodu są znacznie bardziej funkcjonalne i mogą być wykorzystywane jako wyposażenie niewielkich punktów gastronomicznych czy food tracków. Do innych zalet modeli elektrycznych zalicza się precyzyjne sterowanie temperaturą, poprzez możliwość niezależnej regulacji dolnej i górnej grzałki. W większości modeli zakres temperatury wynosi od 0 do 500 stopni C.

Piece elektryczne w ofercie Gastro Masters

Asortyment hurtowni Gastro Masters obejmuje kompletne wyposażenie dla gastronomii, bez względu na profil i wielkość placówki. Dlatego nie mogło w nim również zabraknąć pieców elektrycznych do pizzy. W ofercie mamy bogaty wybór takiego sprzętu, w tym produkty znanych i cenionych marek – RM Gastro, Hendi, Bartscher, Gmg oraz kilku innych. Oferowane modele różnią się zarówno wielkością, jak i dodatkowymi funkcjami. 

Do niewielkich placówek gastronomicznych i punktów ulicznych polecamy jednokomorowy, elektryczny piec do pizzy marki RM Gastro. Dzięki niewielkim wymiarom doskonale wpasuje się w wyposażenie małego pomieszczenia. W lokalach, które serwują wiele porcji pizzy każdego dnia lub oferują gościom placki o dużej średnicy, proponujemy dwukomorowe modele Hendi z grzałką o mocy 6000 Wat. Wszystkie piece elektryczne są wyposażone w termostaty z możliwością programowania temperatury. Są też wykonane z wytrzymałej stali nierdzewnej, doskonale izolowane, dzięki czemu są energooszczędnie i w ograniczonym stopniu podnoszą temperaturę w pomieszczeniu.

Piec elektryczny - nie tylko do pizzerii!

Elektryczny piec do pizzy w wersji kompaktowej to uniwersalny dodatek do wyposażenia dla wielu lokali gastronomicznych. Jest on polecany przede wszystkim do restauracji włoskich, gdzie posłuży do wypieku kultowych placków z mozzarellą, jak również do obróbki termicznej innych, klasycznych dań. Taki sprzęt doskonale nadaje się do wszelkiego typu zapiekanek, przede wszystkim lasagne czy włoskich casserole. Poza tym w takim urządzeniu można podpiekać pieczywo czosnkowe na bruschettę, czy podnosić temperaturę ciast serwowanych na ciepło. 

Nowoczesne piece elektryczne do pizzy polecane są również na potrzeby małej gastronomii, zwłaszcza food trucków. W restauracji mobilnej powierzchnia robocza jest przeważnie bardzo ograniczona, dlatego każdy metr kwadratowy jest cenny. W takim punkcie gastronomicznym przydają się kompaktowe urządzenia elektryczne do opiekania różnego typu dań, niekoniecznie włoskich. Z pomocą sprzętu prezentowanego w tej kategorii można przygotować typowe dania street food, m.in. zapiekanki, czy też zapiekać burgery, hot dogi i kebaby.

Piece elektryczne i akcesoria do pizzy

Profesjonalne piece elektryczne do pizzy pozwolą wprowadzić nową ofertę do lokalu gastronomicznego i zachęcić nowych klientów do składania zamówień. Z tego powodu inwestycja w taki sprzęt szybko się zwróci i pozwoli czerpać dalsze profity przez wiele lat. To wszystko zasługa najwyższej jakości wykonania naszych urządzeń, które pochodzą od najlepszych marek z branży. Materiałem bazowym każdego urządzenia jest stal nierdzewna, powszechnie stosowana w produkcji asortymentu przeznaczonego dla gastronomii. 

Zamawiając piec do pizzy w naszym sklepie internetowym, warto też zapoznać się z katalogiem akcesoriów dodatkowych, które także mamy w ofercie. Polecamy zwłaszcza metalowe podstawy do urządzeń malowane proszkowo i wyróżniające się dobrymi parametrami technicznymi. Ich konstrukcja umożliwia zamontowanie miksera spiralnego pod spodem - wystarczy usunąć dolną poprzeczkę! Zachęcamy również do sprawdzenia naszego katalogu z drobnym sprzętem gastronomicznym, który jest pełen praktycznych akcesoriów do przygotowywania dań kuchni włoskiej i nie tylko.

Podstawa do pieców PROFI LINE

Podstawa do pieców PROFI LINE

netto: 521,92 zł
(brutto: 641,96 zł)
Podstawa pod piec Basic XXL 6

Podstawa pod piec Basic XXL 6

netto: 555,33 zł
(brutto: 683,06 zł)
Piecyk do pizzy

Piecyk do pizzy

netto: 569,05 zł
(brutto: 699,93 zł)
Podstawa pod piec Basic XL 9

Podstawa pod piec Basic XL 9

netto: 633,93 zł
(brutto: 779,73 zł)
Podstawa

Podstawa

netto: 853,76 zł
(brutto: 1 050,12 zł)
Podstawa do pieców KITCHEN LINE

Podstawa do pieców KITCHEN LINE

netto: 855,60 zł
(brutto: 1 052,39 zł)
Podstawa pod piec do pizzy Slim Line 33

Podstawa pod piec do pizzy Slim Line 33

netto: 873,08 zł
(brutto: 1 073,89 zł)
Podstawa pod piec Basic XL 99

Podstawa pod piec Basic XL 99

netto: 1 069,96 zł
(brutto: 1 316,05 zł)
Podstawa do pieca TRAYS 4 GLASS

Podstawa do pieca TRAYS 4 GLASS

netto: 1 102,71 zł
(brutto: 1 356,33 zł)
S - 4 Podstawa pod piec do pizzy

S - 4 Podstawa pod piec do pizzy

netto: 1 181,50 zł
(brutto: 1 453,25 zł)
Piec do pizzy, 1-poziomowy 2000W

Piec do pizzy, 1-poziomowy 2000W

netto: 1 202,44 zł
(brutto: 1 479,00 zł)
Podstawa do pieca TRAYS 6L GLASS

Podstawa do pieca TRAYS 6L GLASS

netto: 1 207,73 zł
(brutto: 1 485,51 zł)
S - 6S Podstawa pod piec do pizzy

S - 6S Podstawa pod piec do pizzy

netto: 1 223,15 zł
(brutto: 1 504,47 zł)
Podstawa do pieca TRAYS 66L GLASS

Podstawa do pieca TRAYS 66L GLASS

netto: 1 269,14 zł
(brutto: 1 561,04 zł)
S - 9 Podstawa pod piec do pizzy

S - 9 Podstawa pod piec do pizzy

netto: 1 325,15 zł
(brutto: 1 629,93 zł)
FP 36 Piec do odpiekania

FP 36 Piec do odpiekania

netto: 1 372,75 zł
(brutto: 1 688,48 zł)
S - 6 Podstawa pod piec do pizzy

S - 6 Podstawa pod piec do pizzy

netto: 1 429,00 zł
(brutto: 1 757,67 zł)
Piec do pizzy ST415

Piec do pizzy ST415

netto: 1 487,20 zł
(brutto: 1 829,26 zł)
Piec do pizzy ST350 TR

Piec do pizzy ST350 TR

netto: 1 530,40 zł
(brutto: 1 882,39 zł)
FP 36 R Piec do pizzy

FP 36 R Piec do pizzy

netto: 1 583,55 zł
(brutto: 1 947,77 zł)
 Piec do pizzy Basic 1/40 226845

Piec do pizzy Basic 1/40 226845

netto: 1 598,98 zł
(brutto: 1 966,75 zł)
Piec do pizzy Mini 1, 1 komora

Piec do pizzy Mini 1, 1 komora

netto: 1 687,20 zł
(brutto: 2 075,26 zł)
ES8 Podstawy pod piec do pizzy P

ES8 Podstawy pod piec do pizzy P

netto: 1 699,15 zł
(brutto: 2 089,95 zł)
PC - 46 Płyta utrzymująca do pizzy

PC - 46 Płyta utrzymująca do pizzy

netto: 1 752,00 zł
(brutto: 2 154,96 zł)
FP - 37R Piec do pizzy jednopoziomowy

FP - 37R Piec do pizzy jednopoziomowy

netto: 1 787,55 zł
(brutto: 2 198,69 zł)
Piecyk do pizzy ROLLER GRILL / moc 2 kW 777250

Piecyk do pizzy ROLLER GRILL / moc 2 kW 777250

netto: 1 963,50 zł
(brutto: 2 415,11 zł)
Piec do pizzy

Piec do pizzy

netto: 2 017,50 zł
(brutto: 2 481,53 zł)
FPP 36 Piec do odpiekania - cyfrowy

FPP 36 Piec do odpiekania - cyfrowy

netto: 2 030,65 zł
(brutto: 2 497,70 zł)
ES12 Podstawy pod piec do pizzy P

ES12 Podstawy pod piec do pizzy P

netto: 2 124,15 zł
(brutto: 2 612,70 zł)
FP - 38R Piec do pizzy jednopoziomowy

FP - 38R Piec do pizzy jednopoziomowy

netto: 2 187,90 zł
(brutto: 2 691,12 zł)
Piec do pizzy BASIC 2/40 sterowany manualnie 999250

Piec do pizzy BASIC 2/40 sterowany manualnie 999250

netto: 2 191,71 zł
(brutto: 2 695,80 zł)
Piec do pizzy Basic 2/40

Piec do pizzy Basic 2/40

netto: 2 249,10 zł
(brutto: 2 766,39 zł)
FP - 66R Piec do pizzy dwupoziomowy

FP - 66R Piec do pizzy dwupoziomowy

netto: 2 402,95 zł
(brutto: 2 955,63 zł)
FP - 38RS Piec do pizzy jednopoziomowy

FP - 38RS Piec do pizzy jednopoziomowy

netto: 2 493,05 zł
(brutto: 3 066,45 zł)
Piec do pizzy Mini 2, 2 komory

Piec do pizzy Mini 2, 2 komory

netto: 2 498,40 zł
(brutto: 3 073,03 zł)
Piec do pizzy Basic 2/40 VETRO

Piec do pizzy Basic 2/40 VETRO

netto: 2 609,10 zł
(brutto: 3 209,19 zł)
PROMOCJE
Piecyk do pizzy z szamotem 670x580x270 mm ROLLER GRILL, 777254

Piecyk do pizzy z szamotem 670x580x270 mm ROLLER GRILL, 777254

2 745,50 zł
netto: 2 675,28 zł
(brutto: 3 290,60 zł)
Piec do pizzy Gredil 4x35

Piec do pizzy Gredil 4x35

netto: 2 685,00 zł
(brutto: 3 302,55 zł)
Piec do pizzy "Mini Plus"

Piec do pizzy "Mini Plus"

netto: 2 688,80 zł
(brutto: 3 307,22 zł)
FP - 67R Piec do pizzy dwupoziomowy

FP - 67R Piec do pizzy dwupoziomowy

netto: 2 906,15 zł
(brutto: 3 574,56 zł)
Piec przelotowy do pizzy 3600TB10

Piec przelotowy do pizzy 3600TB10

netto: 3 002,40 zł
(brutto: 3 692,95 zł)
Piec do pizzy, E-Start Line, 4x32 cm

Piec do pizzy, E-Start Line, 4x32 cm

netto: 3 052,50 zł
(brutto: 3 754,58 zł)
Piec do pizzy X-Line 4x36

Piec do pizzy X-Line 4x36

netto: 3 465,00 zł
(brutto: 4 261,95 zł)
PROMOCJE
Piec do pizzy jednokomorowy

Piec do pizzy jednokomorowy

3 699,00 zł
netto: 3 499,00 zł
(brutto: 4 303,77 zł)
FP - 84R Piec do pizzy jednopoziomowy

FP - 84R Piec do pizzy jednopoziomowy

netto: 3 509,65 zł
(brutto: 4 316,87 zł)
Piec do pizzy NT 501

Piec do pizzy NT 501

netto: 3 534,40 zł
(brutto: 4 347,31 zł)
Piec do pizzy 2 komory

Piec do pizzy 2 komory

netto: 3 682,50 zł
(brutto: 4 529,48 zł)
Piec do pizzy E-Line 4x30

Piec do pizzy E-Line 4x30

netto: 3 720,00 zł
(brutto: 4 575,60 zł)
FP - 68R Piec do pizzy dwupoziomowy

FP - 68R Piec do pizzy dwupoziomowy

netto: 3 735,75 zł
(brutto: 4 594,97 zł)