Piec elektryczny do wypieku pizzy wykonany jest z wysokogatunkowych stali nierdzewnych. W górnej i dolnej części komory umieszczone są elementy grzejne. Nad dolnymi grzejnikami usytuowana jest płyta wypiekowa na której umieszcza się foremki z porcjami pizzy. Cała komora posiada izolację. W przedniej części znajdują się drzwi z wziernikiem umożliwiające podgląd obrabianych produktów. Na lewym boku komory umieszczony jest kominek wraz z szybrem do regulacji powietrza, po prawej stronie znajduje się oświetlenie komory. Piec w wersji z manualną nastawą temperatury.
DANE TECHNICZNE:
Wymiary | 1000 x 946 x 450 mm |
Wymiary komory | 720 x 680 x 140 mm |
Moc | 6,0 kW |
Zakres temperatur | 50°-500°C |
Wsad | 4x 32 cm |
Napięcie znamionowe, rodzaj prądu | 400V 3N~ 50Hz |
Oświetlenie komory | TAK |
Programowanie parametrów pracy | TAK |